День бібліотекаря!

Кожна вишивальниця окрім власних рукотворів має ще одну слабкість - регулярно оновлювати свою вишивальну бібліотеку. Сьогодні як раз Всеукраїнський День бібліотекаря. Тому, коли ж як не сьогодні, варто переглянути, що ж я там назбирала упродовж останніх років, захоплюючись українською вишивкою? Роблю це із превеликим задоволенням, тому що колись сама мріяла бути бібліотекарем. Оте гортання сторінок, пошуки цікавої інформації та складання книжок на полиці діє на мене як заспокійливе.

Чесно кажучи, сама була здивована тією кількістю книжок, які я між ділом десь випадково придбавала. Хоча це було приємне здивування. Отже, ласкаво прошу до своєї вишивальної бібліотеки. Для зручності я поділила книжки на категорії, хоча деякі з них сміливо можна віднести як до однієї групи так і до іншої.

1. Навчальна література: книжки, за допомогою яких можна навчитися вишивати. Гарні описи виконання швів доповнені схемами їх поетапного виконання. а також світлини взірців та орнаментів.

2. Альбоми візерунків по регіонах України. Це напевно найбільна група. З деякими книжками, такими як "Вишивка Гуцульщини" Ірини Свйонтек, Борщівські сорочки можна ознайомитися більш детально в попередніх публікаціях.

3. Авторські альбоми з візерунками. Ну що сказати? Маючи в арсеналі ці книжки, треба напевно три а може й чотири життя, щоб відшити усе, що мені подобається. "Світ української вишивки. Феномен Георгія Гараса" можна переглянути тут


4. Корисна інформативна література. Ці книжки сміливо можна назвати підручниками для тих, хто вивчає символіку української вишивки, українське народне вбрання, що означають ті чи інші візерунки. Сторінок багато і є що почитати.

5. Зарубіжна література. Усі книжки з цієї групи видані іноземними мовами. Але для завзятої вишивальниці це не є перешкодою аби не купити собі гарну книжечку. 
Звичайно це не уся моя бібліотека. Я представила лише ті книжки. якими найчастіше користуюся. Є у мене маленький грішок - ще з двадцять видань маю в електронному вигляді, скачених день на теренах інтернету. :) А на сьогодні все. І пам'ятайте, хороша книга - втіха і розрада, вихователь і вчитель.

Comments

  1. Яка цікава підбірка книжок. От би переглянути їх наживо.

    ReplyDelete
  2. ШИКАРНА бібліотека!
    Я теж почала збирати свою рукодільну бібліотеку. В серпні купили книгу Гараса.

    ReplyDelete
  3. Класс!
    А у меня пока только журналы...
    Если бы еще были ссылочки, где эти книжечки можно купить )))

    ReplyDelete
  4. Гарна бібілотека! На жаль ма. тільки одну з них, але це тільки початок :)

    ReplyDelete
  5. Ох,жеж мама рідна,скільки книжок...а в мене лише одненька,та декілька журналів. Дуже для мене корисний пост,бо якраз збираюсь придбати деяку літературу.

    ReplyDelete
  6. É bom vir ao seu blog, ver e ler o que está publicando,parabéns por partilhar seus pensamentos, desde já agradeço pelos textos com que nos presentei-a,e posso dizer que tem aqui um blog muito agradável,
    desejo que tenha saúde e com muita paz.
    Deixo as minhas saudações, com desejo de muitas felicidades.
    Sou António Batalha.
    http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

    ReplyDelete

Post a Comment

Цитата дня