Перше причастя

Для багатьох батьків перше причастя їхніх дітей подія радісна та хвилююча. Дітки старанно вивчають катехизм, готуються до першої сповіді, причастя... Учора я мала чудову можливість побувати на такій урочистій церемонії.
У багатьох церквах зараз з'явилася традиція однаково одягати дітей, які одночасно приходять до першого причастя. Це нововведення має вагому перевагу - однакове вбрання стирає різницю матеріального стану дітей з різних сімей. Одяг беруть напрокат за пару днів до причастя і після церемонії повертають. Ну подивіться, хіба не гарні наші дітки?
 
Церква виявилася напрочуд гарною. Неймовірні враження справляють фрески, багате оздоблення, ну і, звісно, вишивка. Вишиті ікони, хоругви, фелони, рушники на іконах - усе  це притягувало мій погляд. Що приємно вразило, так це те, що все оздоблення витримане в одному стилі та кольоровій гаммі. Навіть численні букети квітів і ті перегукувалися з вишивкою.
Миру і спокою вам!

Comments

  1. красивая церемония, красивые литургическиe костюмы

    ReplyDelete
  2. Очень красиво и торжественно, а детки в костюмах как маленькие ангелочки!

    ReplyDelete
  3. Волшебная церемония!

    ReplyDelete
  4. Нарешті;як мило бачити діточок у вишиванках!

    ReplyDelete
  5. Как красиво! как трогательно! чудесный праздник, прекрасные детки, костюмы!

    ReplyDelete
  6. Вітаю!Все зворушливо та ніжно!

    ReplyDelete
  7. http://donetshina.ucoz.org/publ/kultura/simvolichno_oberegove_znachennja_ukrajinskogo_vinka/12-1-0-99 ....сирота вплітала в косу та вінок голубу стрічку.....

    ReplyDelete

Post a Comment

Цитата дня