Шведське плетіння

Експериментувати, пробувати щось нове - це моє. Ви напевно вже чули про таку техніку, як шведське плетіння. В Інтернеті можна знайти купу інформації по цій темі, ось тільки одні називають це шведським плетінням, інші технікою протягнутої нитки. Працюючи над журналом "Українська вишивка", я навіть зустрічала таку техніку переглядаючи вироби українських майстринь. Та й ми самі, пригадую, вишивали щось подібне.

Сьогодні все інакше. Озброївшись спеціальною тканиною, схемами та іншими необхідними матеріалами, я вирішила спробувати що ж воно таке. Дівчата, от цей листочок я вишила за пару годин. Не могла відірватися. Так захопливо, швидко і зовсім нескладно. Ідеальний варіант для тих, хто хоче спробувати себе у вишивці.

Як видно зі схемі, суть вишивки полягає в просмикуванні нитки через переплетення тканини. Ще до плюсів сміливо можна додати ідеальний виворіт. Якщо вишивати на спеціальної тканині, то ниток на звороті взагалі не видно. До речі про тканини. Тканина з особливим плетінням виробництва Zweigart.

В каталозі я бачу, що є лише кілька відтінків цієї тканини: білий, екрю, червоний, синій і колір лляного полотна. Вишивати потрібно гобеленовими голками. І чим тупіше кінець, тим краще. Правда, я не так часто бачу в магазинах таку тканину. Видно, техніка не дуже популярна, попиту немає, тому підприємці не поспішають її завозити. Але, якщо тканини немає, а вишивати вже дуже хочеться, можна і на звичайній пробувати. В принципі, результат не буде надто відрізнятися, тільки виворіт: ззаду будуть протяжки.

Техніка ідеальна для вишивки скатертин, рушників, для всіх виробів, де видно зворотний бік. І якщо у вас з хрестиками на звороті виходить занадто кучеряво, спробуйте шведське плетіння, ви не прогадаєте. Я хочу вишити кілька подушок з листочками. Думаю, гарно має бути.

Comments

  1. да, очень красиво! Нежно и воздушно получается, интересная подушка.

    ReplyDelete
  2. Интересно и красиво)

    ReplyDelete
  3. о что то новенькое, спасибки, воспользуюсь

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробуй, Кристинка, тебе понравится.

      Delete
  4. Красивые стежочки,вышивка ими получается невесомой и изысканной.

    ReplyDelete
  5. Ооо, Наташа, спасибо за информацию! Для меня это что-то новенькое, ранее я не слышала о такой технике... Для салфеток - идеальное решение!
    А можно еще спросить, какую ткань для вышивки лучше использовать для салфеток? Ведь Аида уж точно не подойдет... Скорее всего тут нужен наверно лен?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Галия, на предпоследнем фото вышивка как раз на Аиде. Существенно вышивка (узор) отличатся не будет, только изнанка. Я писала об этом. На льне, я думаю, тоже будет неплохо. Я вообще лен люблю.

      Delete
    2. Наташа, я видела, что ты писала про Аиду )))
      Про салфетки я дополнительно просто спросила, не имея ввиду данную технику :) А если вышивать крестиком салфетки под чашечки чая или кофе... Вот тут Аида тоже подойдет? Все-таки их стирать часто придется, поэтому думала, что лучше будет такая ткань, как лен.
      Салфетки еще не вышивала, поэтому интересуюсь...)))
      P.S. что-то я в последнее время стала какая-то рассеянная, не могу толком мысли свои выразить )))))) Но есть причина, думаю простительно )))

      Delete
  6. Вспомнила школу, я вышивала так в школе на уроке труда, тогда брали сеточку от тюли, у мамы до сих пор есть эти салфетки))

    ReplyDelete
  7. обалдеть, как красиво!!

    ReplyDelete
  8. Интересно, очень красиво и заразительно! )))

    ReplyDelete

Post a Comment

Цитата дня