Колодочками

Останнім часом інші техніки вишивки все більше і більше привертають увагу майстринь. Чи то вишивальниці втомилися від "хрестикування", чи може свою роль зіграла всезагальна популяризація стародавніх виробів з дивакуватими швами, та інтерес до чогось нового явно зростає з кожним днем. Та й, погодьтеся, необхідної літератури є чимало. Книги по вишивці зріють як гриби після дощу.

От і я плавно змінюю звичні рухи голкою. Представляю вашій увазі нову свою роботу в техніці "колодочки" (різновид лічильної гладі). Давно мріяла спробувати щось подібне. Так як маю малюнок в наївному стилі від української художниці Світлани Стародубцевої, то, на мій погляд, колодочки сюди підходять найкраще. Причому, сама техніка абсолютно не являється надскладною. Прості стібки лягають один за одним утворюючи рельєфний незвичний малюнок. Багато не покажу аби зберегти інтригу, тому ще одна світлина і все. 
Гарного дня вам! Вишивайте і будьте щасливі!

Comments

  1. Красивая техника, но мой хомяк насобирал столько схем крестиком, что едва одной жизни хватило б :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. мой хомяк тоже не худенький :)))

      Delete
  2. Будучи школьницей на класный час к нам приходила Мастер народной творчести, она рассказывал про вытынанку (у нас центр вытынанки 1 в 2 года проводятся фестивали и даже есть памятник вытынанке), рассказывала про дряпанку на пасхальных яйцах и про шов "подільську качалочку". Хотя это шов моего региона в быту (я помню вышивки прабабушки и бабушек) нигде не встречала только крестик

    ReplyDelete
  3. очень красиво ,рельефно,ярко и фольклерно-народно.

    ReplyDelete
  4. красива техніка ось би попробувати якось

    ReplyDelete
  5. Я помню этот шов из старой книжки про украинскую вышивку :) И даже вышивала им в школе, на уроках труда, жаль, та вышивка попала на выставку, да так и не вернулась ко мне, даже не помню уже почему. Прекрасный выбор рисунка и цвета замечательные!

    ReplyDelete
  6. цвета очень красивые!!умничка !

    ReplyDelete
  7. А я почала вишивати з цієї техніки..Дуже подобаються старовинні борщівські сорочки в цій техніці ..

    ReplyDelete
  8. Мені здається ,що на качалочки йде дуже багато ниток..

    ReplyDelete
  9. а де можна знайти схеми узорів?

    ReplyDelete
  10. а можете скинути малюнок (схему)???буду дуже вдячна!!Eleonora89@ukr.net

    ReplyDelete
  11. Вишиванка просто супер. Можна отримати малюнок-схему melnikroman@meta.ua? Дякую

    ReplyDelete

Post a Comment

Цитата дня