Геловін - Halloween 2010


Яке ваше відношення до Геловіну? Чомусь у нас не дуже вже й частують святкування в ніч з 31 жовтня. Це старовинний кельтське свято набуло поширення у цілому світі. В Сполучених Штатах і Канаді продажі від підготовки до Геловіну займають друге місце після Різдва. Магазини завалені карнавальними костюмами, масками та іншими атрибутами цього "моторошного"дійства.

Минулого року я порадувала і, чесно кажучи, немало здивувала своїх друзів вечіркою на Геловін. Готувалася довго й старанно. Звичайно, маючи неабиякий досвід на посаді арт-менеджера в розважальному закладі, для мене це не було складно, тим не менше часу на підготовку забрало чимало.
Посеред кімнати вмостила мертве дерево. Узяла велику металеву банку й обмотала її чорними нитками. Сухі гілки пофарбувала чорною акриловою фарбою. В якості прикрас на невеличких помарачевих клаптиках тканини Аіда 14 вишила хрестиком павуків, на чорну тканину - посередині приклеїла гудзик у вигляді гарбуза. Череп і кістки - це дитячі сухі сніданки Веселий Роджер. На одну з гілок вмостила маленьку відьму (певно це йде ще з дитинства, пам'ятаєте Маленьку Відьму у казці Отфріда Пройслера? Надзвичайно полюбляла її історії).

На базарі придбала декілька гарбузів різних розмірів. Намалювала на папері смішну чи навпаки страшну пику, почистила попередньо гарбуз від насіння, перебила на неї візерунок за допомогою шила й вирізала ножем. Всередину гарбуза поставила свічку. Для більшого ефекту на стіни по всій кімнаті прикріпила силуети кажанів. Син з нянею зібрали під час прогулянки в парку гілок, з яких я зробила мітлу, яка надалі стала дуже популярною під час фотозйомки.
Ну і, звичайно ж, частування цього вечора теж були з серії кулінарних жахів. Щоправда, в полегшеній версії. Криваву руку Крюгера я не ризикнула робити. 😃 Тому, головним блюдом стало печене м'ясо, яке я подала в гарбузі. На пляшки з алкоголем були прикріплені наклейки з черепом і кістками і написом Чорна смерть. З помідорів зробила блюдо під назвою Відьомський котел, наповнивши їх (помідори) різними соусами. Серед соків були лише вишневий і томатний. Шпажки я прикрасила за допомогою вишивки на пластиковій канві, а ті що були меншого розміру, то просто наклейками з дитячого магазину.
Для розваг відмінно підійшла вікторина, на тему: "Хто більше всіх знає всякої нечисті". Виявилося, що чоловіки в цьому плані набагато просунутіші. А також ми вираховували хто ким був в минулому житті. Було весело. Всім гостям я приготувала невеликі сувеніри на пам'ять про цей "моторошний" вечір - невеликі мішечки з цукерками отруйного кольору, а також листівки, декоровані вишивкою, в середину яких ми потім вклеїли свої фотографії з вечірки.

Думаю, що цього року нам вдасться відсвяткувати не гірше. А так як часу для підготовки ще цілий місяць, то й ви зможете приготувати веселе свято для своїх близьких і друзів.

Буду рада допомогти!

Comments

  1. Обалденно!!!! Нет слов!!!!!

    ReplyDelete
  2. СУПЕР!
    Захватывающе!
    Очень интересно, оригинально и празднично:))))
    А в этом году,Наташа, будет проводиться такое Страшно-веселое мероприятие;)?!

    ReplyDelete
  3. Автор блога30 September 2011 at 14:05

    Юля ms.J.J, я еще не решила. Идея каждого праздника рождается спонтанно. Могу ничего не планировать, а потом вдруг БАЦ! Все решено! Будет праздник! И начитается вся эта подготовительная суета.:)]
    Если буду что-то делать обязательно вам покажу.:)

    ReplyDelete
  4. " И я там был, мед-пиво пил... ,только продолжение другое. Было очень интерестно, вкусно и самое главное - страшно !

    ReplyDelete
  5. Автор блога30 September 2011 at 16:10

    То ли еще будет, Галюся!!!b-(

    ReplyDelete
  6. очень интересные идеи, красивое воплощение)) буду с нетерпением ждать продолжение рассказа))
    жаль,что никто из моих друзей не воспринимает этот праздник, уж очень идеи понравились))

    ReplyDelete
  7. Ух ты!!! Гости выглядят очень довольными, значит праздник действительно удался. :) Открытки красивейшие! А откуда взяты все эти пауки и котлы? Я имею в виду схемы.

    ReplyDelete
  8. Автор блога3 October 2011 at 12:10

    Конфетка, схемы я брала из журнала CrossStitcher за октябрь 2010р. А праздник действительно получился веселым. А еще подготовка к нему - это по истине настоящее удовольствие. ;)

    ReplyDelete
  9. не знаю... по-моему, все-таки это "не наш" праздник :)) но все равно, кажется, у вас было очень весело!!! думаю, в этом году будет не хуже!

    ReplyDelete
  10. господи, жуткий смайлик у меня получился, я имела в виду вот этот: :)

    ReplyDelete
  11. Автор блога30 October 2011 at 20:46

    А он уже получился! ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Цитата дня