Розмальована вуаль

Закінчила читати "Розмальовану вуаль" Вільяма Сомерсета Моема. І знаєте що мені найбільше шкода? Що нема поруч нікого, з ким би я могла обговорити цей роман. Терміново треба книжковий клуб організовувати!!


Проковтнула книгу буквально за два дні. Випадково забігла в бібліотеку, а там вона - стоїть на поличці ніби мене чекає. Так легко написано, читаться на одному диханні. Не буду розказувати сюжет, всі напевно бачили кінострічку зняту за цим романом. А як не бачили, то раджу і фільм подивитися, і книгу почитати.


Улюблені цитати:
Хіба не шкода, що люди, яким на цьому світі відпущено так мало часу, самі собі завдають такого болю?
Єдиний спосіб завоювати серця - це самому бути подібним до тих, чию любов ми хочемо заслужити.
Чи може бути для вас краще заняття, крім як забезпечувати для нього спокій і комфорт, коли він повертається додому після робочого дня? Повірте мені, в такі моменти він потребує всієї вашої любові й уваги.
Пам'ятайте, що мало виконувати обов'язок, що від вас вимагається, - це не почесніше, ніж вимити руки, коли ті забруднилися. Єдине, що дійсно важливе, - виконувати свій обов'язок з любов'ю. Коли любов зіллється з обов'язком, зійде на вас благодать і відчуєте ви щастя, яке неможливо осягнути.
Мені здається, що на наш світ можна дивитися без огиди тільки завдяки красі, яку і колись, і тепер люди витворюють із хаосу. Завдяки картинам, які вони малюють, музиці, яку вони складають, книжкам, які вони пишуть, і життям, які вони ведуть. І найбільше краси - у гарно прожитому житті. Оце дійсно досконалий витвір мистецтва.
Умиротворення можливо знайти ні в роботі чи розвагах, ні серед людей чи в монастирі, а тільки у своїй душі.

Comments

Цитата дня